Fris en nieuw en spannend




Dit is een woest nieuw jaar! Daarbij hoort dan ook een nieuwe lay-out op de blog. Een frisse, optimistische, avontuurlijke look. Met eenhoorns erin, want ik keer dit jaar terug naar de wereld van de eenhoorns.

Met in de header van deze post een prachtige shot uit Legend, lange tijd mijn favoriete fantasyfilm - samen met Willow. Ook wel een van de inspiratiebronnen voor Vrouwe van Arak, een Kroniek van de Eenhoornrijders.
Mijn andere grote inspiratiebron is natuurlijk de reeks De drakenrijders van Pern, waar ik voor de Hebban club van fantasyliefhebbers een stuk over schreef. Dat kun je hier vinden. En natuurlijk heb ik van alle mooie verhalen die ik in mijn leven heb gelezen wel wát meegenomen.

Lezen is belangrijk voor een schrijver. Dit jaar zal ik zowel hier als op Hebban verslag doen van mijn leeservaringen.

Wat nog veel belangrijker is voor een schrijver, is schrijven. En daarmee treed ik langzaam weer naar buiten. Wat een beetje naakt voelt, eng, na zoveel jaar in de luwte. Ik schreef onlangs voor het Hebban fantasy-feuilleton Verhalenwevers deze aflevering: Zaad van storm en furie.

Ook op deze blog zal ik komende tijd wat verhalen plaatsen. Als voorproefje. Of omdat ze ooit in verhalenbundels of magazines verschenen en het toch zonde is als niemand ze meer kan lezen.

Dit is ook het jaar dat diverse manuscripten van mij de wereld in gestuurd zullen worden.

Ik houd jullie op de hoogte.

Reacties