Herschrijven en Hebban


Ik heb deze blog schromelijk verwaarloosd. Nu kunnen blogs daar op zich best tegen, in tegenstelling tot huisdieren, echtgenoten en opdrachtgevers. Vandaar, je moet toch prioriteiten stellen.

Bovendien had ik ook niet zo veel te zeggen. Ik ben druk aan het werk aan de young adult die ik onder handen heb. Inmiddels zijn we zon 50.000 woorden verder en is het verhaal helemaal geschreven. Dan begint het echte werk pas: herschrijven, en daar ben ik nu dan ook druk mee bezig. Binnenkort plaats ik hier een fragment. Dat is nu nog wat voorbarig, want het is nog maar de vraag welke stukken het herschrijven ongeschonden zullen overleven. Schrijven en schrappen, dat is het ritme dat mijn schrijfuren nu bepaalt.

Maar wat ik wel helemaal ben vergeten te vermelden, is dat ik tegenwoordig ook mijn tijd verdeel tussen al die dingen die ik doe: schrijven, dit blog bijhouden, en op Hebban schrijven.

Niet voor Hebban zelf. Ok, het is ingewikkeld. Nou ja, valt eigenlijk best wel mee. Hebban heeft een aantal clubs in het leven geroepen met als doel een genre meer onder de aandacht te brengen. Zo is er een Feelgoodclub, en een Literatuurclub.
En dus ook een Hebban Fantasy en SF-club.
Alle clubs bestaan uit tien leden. De volledige naam van onze club is dan ook Scifi en Fantasy Club van Tien. Tien enthousiastelingen die graag hun passie voor fantastische boeken met jullie delen. Je vindt ons hier: We love scifi & fantasy  De club is semi-afhankelijk van Hebban.

Met semi bedoel ik dat we onze eigen koers bepalen. We kiezen zelf onderwerpen, bepalen hoe artikelen opgebouwd worden, wat erin moet staan en wie zich daarmee bezig houdt. In het geval van de club van tien voor Fantasy en SF betekent dat bijvoorbeeld dat favoriete boeken en  auteurs  van de leden eerder onderwerp van een artikel zullen zijn. Met tien man lopen de interesses natuurlijk erg uiteen, dus het wordt nooit saai.
Semi betekent ook dat we ondersteuning van Hebban krijgen. Bijvoorbeeld als we contact met een auteur zoeken, of als we boeken nodig hebben om een artikel over te schrijven.
Semi betekent verder dat we gebruik kunnen maken van redactionele faciliteiten en kunnen sparren met de beheerders van Hebban. En dat we soms boeken lezen voor Hot or Nots, artikelen waarin we boeken prereaden en ons oordeel vellen. Houd dat in de gaten als je graag wilt weten of nieuwe titels wat voor je zijn!

Geweldig zon club mensen die een passie voor fantasy en SF deelt! Je zult daar dan ook regelmatig artikelen van mijn hand vinden, of artikelen waaraan ik meegeschreven heb.

De club is nu een half jaar onderweg en heeft al best wat boeiende artikelen geschreven over hele uiteenlopende onderwerpen en auteurs.

Dusss.... hier is het voorlopig nog even stil. Want ja, over herschrijven is nou eenmaal niet zoveel spannends te vertellen. Maar gelukkig is er op We love scifi & fantasy genoeg te lezen!

Reacties