Lezing van fantasytalent Thomas Olde Heuvelt: gratis roman

De bekende schrijver Thomas Olde Heuvelt treedt op 18 juni op in boekhandel Selexyz Donner in Rotterdam.
De lezing begint om 14.30 uur.

Thomas is een begenadigd verteller. Ontwapenend kwetsbaar, met humor en scherpzinnigheid vertelt hij over het het bijzondere boek Harten Sara en over zijn werk als schrijver.

Een lezing van Thomas is een ervaring die je bij zal blijven. En dan deelt hij ook nog eens exemplaren van zijn bij Luiting verschenen roman Leerling tovenaar vader en zoon uit.
Reden genoeg om te zorgen dat je zaterdag 18 juni in Selexyz bent.

Hieronder de samenvatting van Leerling tovenaar vader en zoon:


Ooit sloeg de nabijheid van de dood een gat in het leven van de jonge Travis Lauper. Een zonderlinge vreemdeling die Travis bij toeval op het strand ontmoette, leerde hem evenwel de dood te aanvaarden en maakte van hem een gevierd surfkampioen.

Nu, twintig jaar later, ziet Travis opnieuw zijn einde naderen. Pas dan

beseft hij indertijd bestolen te zijn - in een pact met de spreekwoordelijke duivel - van iets wezenlijks, waardoor zijn lotsbestemming voorgoed veranderde.

Op zijn sterfbed besluit hij koste wat het kost zijn zoon het leed te besparen dat hemzelf tot een gemankeerd mens maakte. Daarvoor moet hij op zoek gaan naar zijn oude leermeester, een indiaanse medicijnman die zou weten hoe de mens de dood voor kan blijven. Maar voordat Travis het goed en wel beseft, is hij verwikkeld in een strijd met de dood zelf en met wezens die niet van deze wereld zijn.

En veel tijd heeft hij niet meer tot zijn beschikking...

Reacties